BALIKESİR / MARMARA - Saraylar İlkokulu

TARİHÇE

1956 yılında açılan Saraylar İlkokulu, uzun yıllar şu anki sağlık ocağı lojmanlarının bulunduğu binada, birleştirilmiş sınıf uygulaması ile eğitim-öğretim hizmeti vermiştir. Bir süre sonra ihtiyaç sebebiyle bir ek bina yapılsa da (Şu Anki Sağlık Ocağı Binası) bu bina da yetersiz kalmıştır.

Zorunlu eğitimin 8 yıla çıkmasıyla ortaokul binası ve ilkokul binasının birleşmesi kararı alınmıştır. Dönemin belediye başkanları Şakir CAN ve Remzi DİNÇER'in girişimleri ve halkın desteği ile 1997 yılında inşaatına başlanan yeni bina 2000 yılında tamamlanmış ve aynı yıl okul bu binaya taşınmıştır. Belediye Başkanlarından  Güner YAVUZ ile beldenin hayırsever vatandaşlarınca okulun  fiziki imkanları geliştirilmiştir.

Marmara Belediye Başkanı Sayın Süleyman AKSOY´un katkıları ile okulumuzun fiziki imkanları geliştirilmeye devam etmekte, eğitim kalitesi arttırılmaya çalışılmaktadır.

Yayın: 14.10.2016 - Güncelleme: 09.12.2019 09:44 - Görüntülenme: 2404